Nem tudok nagy mennyiségben levelet küldeni

A szerver néhány levél után hibaüzenetet ad vissza, és nem mennek ki a levelek.

Tullepte az orankent engedelyezett mennyiseget. Nagyobb mennyisegu level kuldesehez kerjuk lepjen kapcsolatba a rendszergazdaval. (Hourly outgoing quota exceeded. For bulk sending, please contact the administrator.)

A feltört oldalak, postafiókok, spamküldések miatt korlátozzuk a kiküldhető levelek számát.

Van azonban lehetőség nagy mennyiségű levél, hírlevél kiküldésére az erre a célra fenntartott szerverünkön keresztül.

Ha ilyenre van szüksége, kérjük jelezze felénk.

Nem tudok CMS kiegészítőket telepíteni

A CMS rendszerek (Joomla, Wordpress, Drupal stb.) saját adminisztrációs felülete lehetővé teszi kiegészítők, sablonok, stb telepítését - de csak akkor, ha bizonyos rendszermappákat írhatóvá teszünk. Ez a funkció nagyon kényelmes, azonban komoly veszélyeket rejt magában, miközben az oldal éles működéséhez nincs is rá szükség. Tehát érdemes ezeket a rendszermappákat irásvédetten tartani még akkor is, ha ez működésképtelenné teszi az oldal adminisztrációs felületének egyes - ritkán használt - funkcióit. Átmenetileg bármikor lehetőség van feloldani a korlátozást.

Ez egyszerűen megoldható: állítsuk az oldalt Telepítő üzemmódba.

Bővebben a jogosultságkezelésről

Nem tudom frissíteni a CMS rendszert

A CMS rendszerek (Joomla, Wordpress, Drupal stb.) képesek saját maguk frissítésére - de ez csak akkor működik, ha a komplett oldal írható saját maga által. Ez a funkció nagyon kényelmes, azonban folyamatos veszélynek teszi ki az oldalt, miközben a mindennapi működéshez nincs is rá szükség.

Érdemes tehát csak a frissítés idejére átmenetileg feloldani az oldal írásvédettségét.

Ez egyszerűen megoldható: állítsuk az oldalt Telepítő üzemmódba.

Bővebben a jogosultságkezelésről

PHP írási hiba

A szerveren alkalmazott védelem miatt előfordulhat, hogy a PHP hibát ad, miszerint bizonyos könyvtárakat vagy fájlokat nem tud írni.

Ennek oka, hogy egy biztonságosabb jogosultságkezelést használunk, ami védi a weboldalt egyes támadásokról. Erről bővebben itt: Hogyan védjem a weboldalamat?

A probléma megoldása egyszerű, és csak egyszer kell beállítani a file jogosultságokat.

Bővebben a jogosultságkezelésről

Nem tudok FTP-vel törölni, létrehozni stb.

Ha FTP-vel nem tudunk bizonyos file-okat vagy könytárakat módosítani vagy törölni, akkor valószínűleg egy PHP alapú weboldal szándékosan elvette az írási jogot a csoport tagjaitól.

A jogosultságok automatikus kijavítása

Bővebben a jogosultságkezelésről

500 Internal Server Error

Az 500-as HTTP hibaüzenetet (teljes nevén Internal Server Error) valószínűleg azért kapjuk, mert a .htaccess file-ban használjuk az Options, vagy más, a szerver beállításait módosítani próbáló direktívát.

A hiba előfordul Wordpress, Drupal, Joomla stb. gyári telepítés után, a gyári .htaccess file-okkal is!

Ezek a .htaccess file-ok módosítani próbálják a szerver biztonsági beállításait, amit a rendszer nem enged. (Nagyrészt olyan szabályokat próbál alkalmazni, amelyek eleve aktívak, így nincs szükség ezeket mégegyszer megadni)

A hiba javításának legegyszerűbb módja, ha a .htaccess file összes ilyen sora elé comment jelet írunk (#). Amint a hiba elmúlik, érdemes megpróbálni egyesével visszaengedélyezni a szabályokat, hogy kiderüljön melyik okozta.

További információk

Nem kapok meg leveleket

Rendszeresen előfordul, hogy bizonyos e-mail címekről konzekvensen nem érkeznek meg levelek.

Ha ilyen történik, érdemes feljegyezni az időpontot, valamint a feladó és a címzett e-mail címét, így a hibakeresésnél könnyedén megtalálható lesz a probléma a naplófájlokban.

A hiba oka majdnem minden esetben a küldő e-mail szerver, vagy a hozzá tartozó host- domain név rossz beállítása.

Napjainkban a levélforgalom 90%-át kéretlen levelek teszik ki, melyeket valamilyen szabályok alapján ki kell szűrni, ha nem akarunk napi több száz spam-et vagy vírusos e-mailt kapni. Erre a célra a szerveren egy több szintű szűrőrendszer működik.